Tjekliste: Find det bedste bestyrelseskursus, der matcher dine behov
Der er et væld af forskellige bestyrelseskurser og -uddannelser på det danske marked. Derfor er der mange overvejelser, du skal gøre dig, når du står overfor at skulle vælge det, der passer bedst til dine behov. Men med denne tjekliste bliver det nemmere, og der er større sandsynlighed for, du vælger rigtigt – både i forhold til fokus for kurset og dine personlige præferencer og behov.
Denne artikel er skrevet af Asnet. Se-bestyrelsesuddannelser.dk er lavet af bestyrelsesnetværket Asnet for at give dig et overblik over dine muligheder for at vælge en bestyrelsesuddannelse.
I denne artikel kommer vi nærmere ind på disse emner:
Et bestyrelseskursus kan være en fornuftig investering i din bestyrelseskarriere, da det kan give den nødvendige viden og færdigheder, der hjælper dig med at bidrage bedst muligt til virksomhedens succes og udvikling.
Men med så mange kurser og kursusudbydere på markedet kan det være svært at vælge det rigtige kursus, der matcher dine behov. Det er derfor vigtigt at evaluere dine egne behov og mål for bestyrelsesuddannelse, undersøge kurserne og deres relevans, og overveje kursusudbyderens omdømme og erfaring. Når du så har valgt et kursus, er det også vigtigt at planlægge og forberede dig for at få mest muligt ud af kurset.
For at hjælpe dig med at få mest ud af dit bestyrelseskursus (eller bestyrelsesuddannelse for den sags skyld) har vi lavet en tjekliste, du med fordel kan bruge fra starten af din vidensindsamling og indtil kurset er veloverstået.
1: Evaluering af dine behov
Før du vælger et bestyrelseskursus, er det vigtigt at evaluere dine egne behov og mål for uddannelsen. Nogle spørgsmål, du kan overveje, er:
- Hvilke specifikke færdigheder og viden ønsker du at opnå gennem et bestyrelseskursus?
- Hvordan lærer du bedst? Oplæg, teori eller casestudier? Gruppearbejde eller individuelt? Intensivt eller spredt ud over længere tid?
- Hvilken type bestyrelse vil du gerne arbejde med, og hvilken type virksomhed vil du gerne arbejde for?
- Eller: Hvilken type bestyrelse, virksomhed og branche er du allerede en del af?
- Hvilke tidligere erfaringer og færdigheder bringer du med til bestyrelsesarbejdet, og hvad er dine svagheder?
- Hvad er dit tidsbudget og dine andre forpligtelser, og hvilken type kursus vil passe bedst ind i din tidsplan?
- Hvor meget må kurset koste?
2: Evaluering af bestyrelseskurset
Når du har defineret dine behov og mål, er det vigtigt at undersøge de forskellige bestyrelseskurser for at finde ud af, hvilket der bedst dækker dem. Nogle faktorer, du kan overveje, er:
- Kursusindholdet: Passer indholdet til dine behov og mål? Er det relevant for den type bestyrelse, du vil arbejde eller allerede arbejder med?
- Undervisningsmetoder: Hvordan undervises kurset? Vil det passe til dine læringspræferencer?
- Instruktørens kvalifikationer: Har undervisere eller underviserne en passende uddannelsesmæssig og faglig baggrund til at undervise i emnet?
- Tidligere kursister: Har tidligere kursister givet positive anmeldelser af kurset og deres oplevelse af at have taget det?
3: Overvejelser ved valg af kursusudbyder
Når du har fundet frem til et kursus, der ser lovende ud, skal du også overveje selve kursusudbyderen. Nogle faktorer, du kan overveje, er:
- Omdømme: Har kursusudbyderen et godt omdømme i branchen? Er der nogen anmeldelser, du kan undersøge?
- Erfaring: Har kursusudbyderen en betydelig erfaring med at tilbyde bestyrelseskurser? Har den samarbejdet med anerkendte organisationer eller institutioner?
- Pris: Er prisen for kurset rimelig i forhold til det, det tilbyder?
4: Planlægning, forberedelse og refleksion – før og efter bestyrelseskurset
Når du har besluttet dig for et bestemt kursus og en kursusudbyder, er det også vigtigt at planlægge og forberede dig for at få mest muligt ud af kurset – og naturligvis finde ud af, hvordan du kan bruge din læring aktivt efterfølgende. Nogle ting, du kan overveje, er:
- Sæt mål og forventninger: Definér, hvad du vil opnå gennem kurset, og sæt realistiske mål og forventninger.
- Forbered spørgsmål: Forbered spørgsmål til underviseren, og vær forberedt på at deltage aktivt i diskussioner og øvelser under kurset.
- Netværk: Prøv at møde andre kursister og opbyg et netværk for at udveksle erfaringer og lære af hinanden. Det kan være relevant og værdifuldt for din videre karriere.
- Tidsplan: Hav styr på din tidsplan, så du har tid til at deltage i kurset og også følge op på det efterfølgende.
- Gennemførelse af kurset: Tag notater, deltag aktivt, og følg med i kurset for at sikre, at du får det fulde udbytte af undervisningen.
- Efter kurset: Reflektér over kurset og dets indhold, så du aktivt kan komme i gang med at bruge din nye viden i dit bestyrelsesarbejde. Overvej også at give feedback til kursusudbyderen om din oplevelse af kurset, så andre potentielle deltagere kan.
Hvis du går igennem de ovenstående punkter, forhøjer du sandsynligheden markant for, at du får mest muligt ud af din investering i et bestyrelseskursus.
Asnet giver dig et overblik over bestyrelsesuddannelserne
Læs flere artikler om bestyrelsesuddannelser
Bestyrelsesuddannelse skal ses som en del af den samlede pakke
Se-Bestyrelsesuddannelser.dk skaber overblikket over samtlige bestyrelseskurser og -uddannelser rettet mod alle typer bestyrelsesprofiler i Danmark. Men man skal være opmærksom på, at bestyrelsesuddannelser er et plus og ikke en direkte adgangsbillet til bestyrelsesposten – det skal ses som en del af personens samlede pakke.
Hvad er en bestyrelsesuddannelse?
En bestyrelsesuddannelse uddanner dig til arbejdet i en bestyrelse. Du får en forståelse af det ansvar og de opgaver, der ligger i at være bestyrelsesmedlem. Og du har mulighed for at videreudvikle dine kompetencer, hvis du allerede er en del af en bestyrelse. Der findes bestyrelsesuddannelser til enhver smag og behov. Dyk dybere ned i spørgsmålet ‘hvad er en bestyrelsesuddannelse’ her.
Hvilken bestyrelsesuddannelse skal jeg vælge?
Har du overvejet at tage en bestyrelsesuddannelse? Eller ved du allerede nu, at du gerne vil tage en? Så er det næste spørgsmål: Hvilken skal du vælge? Der findes mange forskellige typer af bestyrelsesuddannelser og -kurser, der opfylder forskellige behov.
Find din uddannelse
Vi har samlet de forskellige bestyrelsesuddannelser i Danmark. Bliv klogere på mulighederne og find den rette for dig.
Vil du vide mere om Asnet, så se mere på asnet.dk
Bestyrelsesuddannelser.dk er et initiativ søsat af bestyrelsesnetværket, Asnet. Asnet er en non-profit organisation, hvis formål er at styrke bestyrelsesarbejdet i Danmark.
Kontakt os på