Hvorfor bestyrelseskurser skaber værdi for bestyrelsesmedlemmer i en verden i konstant forandring

Verden er mere dynamisk og under hurtigere forandring end nogensinde før. Derfor er det essentielt, at du som bestyrelsesmedlem eller -formand holder dig løbende opdateret på relevante områder, hvis du fortsat skal kunne skabe værdi for virksomheden, du er en del af. Læs om, hvorfor et bestyrelseskursus kan være vejen frem.

Denne artikel er skrevet af Asnet. Se-bestyrelsesuddannelser.dk er lavet af bestyrelsesnetværket Asnet for at give dig et overblik over dine muligheder for at vælge en bestyrelsesuddannelse.

I denne artikel kommer vi nærmere ind på disse emner:

Træf velinformerede beslutninger i bestyrelsen 

Efteruddannelse giver netværksmuligheder og øger din troværdighed
Eksempler på specialiserede bestyrelseskurser og -uddannelser

Bestyrelsen spiller sammen med ledelsen en afgørende rolle i at lede virksomheder og sikre deres succes. I dagens skiftende og dynamiske verden er det derfor vigtigere end nogensinde før, at bestyrelsesmedlemmer, alt efter deres professionelle fokus, holder sig opdateret på eksempelvis teknologi og digitalisering, ESG, lovgivning, risikostyring, økonomi og/eller samfunds- og brancheudviklinger. Dette er nødvendigt for at kunne træffe velinformerede beslutninger, der kan skabe værdi for virksomheden.

Viden kan indsamles på mange forskellige måder alt efter dine præferencer, og specialiserede bestyrelseskurser er én af dem.

Træf velinformerede beslutninger i bestyrelsen

Bestyrelseskurser er en oplagt måde at opnå den nødvendige viden og kompetencer på. Gennem kurser kan du som bestyrelsesmedlem lære om aktuelle emner, udviklinger og trends, og hvordan disse kan påvirke virksomheder. Kurser kan også give et indblik i forskellige brancheudviklinger, så du bedre kan forstå og tage hensyn til dem i dine beslutninger.

Løbende tilegnelse af viden og kompetencer er også nødvendig for at holde sig aktuel og attraktiv for virksomheder, der leder efter bestyrelsesmedlemmer. Virksomheder søger efter bestyrelsesmedlemmer med den nødvendige ekspertise og viden til at lede og udvikle virksomheden i en skiftende og konkurrencepræget verden. Ved at tage kurser og efteruddannelser kan bestyrelsesmedlemmer demonstrere deres engagement og deres evne til at tilpasse sig nye udfordringer.

Undervisning på en bestyrelsesuddannelse

Efteruddannelse giver netværksmuligheder og øger din troværdighed

Bestyrelseskurser er også en måde at netværke på og møde andre erfarne bestyrelsesmedlemmer. Dette kan føre til vigtige kontakter og samarbejdsmuligheder i fremtiden.

Endelig kan bestyrelseskurser også hjælpe med at opbygge tillid og troværdighed i bestyrelsen og blandt virksomhedens interessenter. Når bestyrelsesmedlemmer demonstrerer deres viden og kompetencer, kan dette give en større følelse af sikkerhed og tillid til deres evne til at lede og udvikle virksomheden.

Bestyrelseskurser kan altså være en fornuftig investering for dig som bestyrelsesmedlem eller -formand, hvis du ønsker at skabe værdi for virksomheder og forblive aktuel og attraktiv i en skiftende verden. Kurser kan give en bredere og mere nuanceret forståelse af de udfordringer og muligheder, som virksomheder står overfor, og kan hjælpe med at udvikle de nødvendige færdigheder til at tackle dem effektivt.

Eksempler på specialiserede bestyrelseskurser og -uddannelser

Der er mange forskellige bestyrelseskurser og -uddannelser at vælge imellem – nogle med bredt fokus og andre markant mere specialiserede. Her er nogle eksempler på sidstnævnte type:

Passer de ikke til din profil? Så kan du via linket nedenfor finde et komplet overblik over de bestyrelseskurser og bestyrelsesuddannelser, der tilbydes af anerkendte kursusudbydere i Danmark.

Asnet giver dig et overblik over bestyrelsesuddannelserne

Se-Bestyrelsesuddannelser.dk er dit overblik over bestyrelsesuddannelser og -kurser i Danmark.
Bestyrelsesnetværket Asnet har samlet uddannelser og kurser til dig, der har interesse i bestyrelsesarbejde, så det bliver lettere at tage et informeret valg.

Læs flere artikler om bestyrelsesuddannelser

Bestyrelsesuddannelse skal ses som en del af den samlede pakke

Bestyrelsesuddannelse skal ses som en del af den samlede pakke

Se-Bestyrelsesuddannelser.dk skaber overblikket over samtlige bestyrelseskurser og -uddannelser rettet mod alle typer bestyrelsesprofiler i Danmark. Men man skal være opmærksom på, at bestyrelsesuddannelser er et plus og ikke en direkte adgangsbillet til bestyrelsesposten – det skal ses som en del af personens samlede pakke.

læs mere
Hvad er en bestyrelsesuddannelse?

Hvad er en bestyrelsesuddannelse?

En bestyrelsesuddannelse uddanner dig til arbejdet i en bestyrelse. Du får en forståelse af det ansvar og de opgaver, der ligger i at være bestyrelsesmedlem. Og du har mulighed for at videreudvikle dine kompetencer, hvis du allerede er en del af en bestyrelse. Der findes bestyrelsesuddannelser til enhver smag og behov. Dyk dybere ned i spørgsmålet ‘hvad er en bestyrelsesuddannelse’ her.

læs mere
Hvilken bestyrelsesuddannelse skal jeg vælge?

Hvilken bestyrelsesuddannelse skal jeg vælge?

Har du overvejet at tage en bestyrelsesuddannelse? Eller ved du allerede nu, at du gerne vil tage en? Så er det næste spørgsmål: Hvilken skal du vælge? Der findes mange forskellige typer af bestyrelsesuddannelser og -kurser, der opfylder forskellige behov.

læs mere

Find din uddannelse

Vi har samlet de forskellige bestyrelsesuddannelser i Danmark. Bliv klogere på mulighederne og find den rette for dig.

Vil du vide mere om Asnet, så se mere på asnet.dk

Bestyrelsesuddannelser.dk er et initiativ søsat af bestyrelsesnetværket, Asnet. Asnet er en non-profit organisation, hvis formål er at styrke bestyrelsesarbejdet i Danmark.

Kontakt os på